keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pindayaan

Aamulla kaikilla oli ripuli. Johtuiko se edellisen illan barbecue-paikasta vai mistä? Tasavertaisesti kuitenkin kaikilla.
Aamiainen tarjoiltiin hienolla kaavalla, joka lähes mutkisti yksinkertaisen ruoan syömistä.
Aloitimme päivän urheilun kiipeämällä ensin moottoripyörällä ja loppumatkan sukkasillamme Kyauksen keskellä olevalle korkeahkolle temppelivuorelle. Näköaloja ihailtuamme laskeuduimme, löysimme kadunvarsisuutarin, joka ompeli irronneet pohjat kiinni ajolenkkareihini, ja t-paitakaupan, josta Ville osti puhtaan paidan.
Asfalttinen mutkainen vuoristopolku vei meidät yli vuorien ja puolimatkan nähtävyytenä toimi varsin näyttävä tempelivuori, jolla oli ainakin satoja pagodia. Tälle vuorelle piti kivuta koko matka jalan ja sen sai tehdä kengät jalassa.
Vielä yhden vuoren yli ja laskeuduimme Pindayaan. Ohitimme hotellin jatkoimme suoraan luolille. Pindayan luola on varsin mittava nähtävyys matkamuistokojuineen ja hisseineen. Kengät pois ja hissiin. Luola oli iso, mutta huomion veivät tuhannet, kenties kymmenet tuhannet kullatut Buddhat joiden sekaan voi jopa eksyä, sillä luola oli niitä täynnä ja Buddhien väleissä luikerteli kapeita käytäviä, joista osa päätyi umpikujiin tai pieniin Buddha-toreihin.
Pimeän laskeuduttua ajoimme oikopolkua hotelille, joka oli varmasti kaikkien odotuksia tyylikkäämpi paikka. Söimme myös erinomaisen päivällisen hotellilla. Sen kruunasi Jussin syntymäpäiväkakun tuominen pöytään sammutetuin valoin ja burmalaisten rumpujen säestämänä. Kakun ja kahvien tueksi Jussi tarjosi kaikille konjakit.
Jälleen todella hieno päivä: Meillä oli hauskaa aamusta iltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti