perjantai 25. lokakuuta 2013

Inle

Inle-järvi on yksi Burman tärkeimmistä turistikohteista. Matalaa järveä asuttavat kalastajat ja lumpeenkutojat. Tänään saimme tuntuman järveen.
Aamulla vene nouti meidät resortin rannasta ja ensimmäiseksi ajoimme järven toiselle laidalle. Siellä kelluvieb tomaattiviljelmien läpi ja nousimme maihin katsomaan kiertäviä markkinoita.
Markkinoilta vene meidät etelään tutustumaan lumpeenkudontaan. Näimme miten varresta otetaan säikeitä ja ne kehrätään langaksi, lanka värjätään ja siitä kudotaan kauniita kankaita.
Seuraava kohde oli temppeli, jossa neljä Buddha-patsasta on saanut niin paljon lehtikultaa yllensä, että muistuttavat nyt erehdyttävästi kultaisia barbababoja. Söimme myös pienen lounaan.
Neljäs kohde oli hyppivien kissojen temppeli. Temppelissä on hienoja Buddhia ja kissoja, joita ei kuitenkaan enää hypytetä. Tällä temppelillä on ollut osuutta myös munkkien lähihistorian poliittisessa aktivismissa.
Viides ja virkistävin veneen pysähdyspaikka oli jonkinlainen hylätty kompleksi keskellä järveä. Siellä kuitenkin oli myytävänä muutama pullo kiinalaista olutta ja tilaisuus pulahtaa Inleen. Virkistävä uuden järven valloitus.
Lähdimme sadetta pakoon ja olimmekin resortilla jo neljän aikoihin. Sade on kohta ohi ja lähdemme veneellä, autolla tai jollain keinolla kaupungille syömään ja perjantai-iltaa viettämään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti