perjantai 18. lokakuuta 2013

Onnellisesti Mandalayssä

Aamuinen herätys kello neljä Bangkokissa pubissa vietetyn illan jälkeen. Lapset ja tavarat autoon ja vaimo rattiin. Hiukan viiden jälkeen oli hyvästit Suwarnabumissa heitetty. Sämpyläaamiainen lentokentällä ja lähes tyhjällä Thai Airwaysin koneella Mandalayhin.
Passintarkastuksessa ei ollut jonoa lainkaan. Matkalaukkua piti hetki odotella ja sitten oppaamme Zachin autokyytiin kohti Mandalayta.
Zachin asunnolla eli perheen toimistolla asensimme mopooni ohjaustangonkorotuspalat ja iPhone-telineen. Kävimme muutamalla nähtävyydellä esimakua hakemassa. Olisin halunnut paikallisen puhelinnumeron, mutta paikallinen Sim maksaa 150€ eli en ostanut. Vaikuttaa siltä ettei thai- tai suominumero kumpikaan roamaa tänne eli minuun tai meihin ei saa yhteyttä puhelimella. Sähköposti hotellilla toimii.
Pankissa vaihdoin rahaa ja sain pinon seteleitä - 677600 kyattia se on reilu sentti viistonnisia ja toinen sentti tonneja. Aloitin myös tuhlaamisen ja ostin 64 gigan SD-kortin, koska Suomesta en ole sellaista löytänyt.
Oppaanamme ja mopovuokraajana toimiva amerikkalainen Zach, joka on varsin mukavanoloinen kaveri. Zach on Thaimaassa opiskellessaan tutustunut burmankiinalaiseen vaimoonsa ja asuvat nyt Mandalayssa.
Säätiedotuksen vastaisesti täällä on upea ilma. Juuri nyt laskeutui pimeys. Hotellihuoneeni on nurkkahuone seitsemännessä kerroksessa ja näköala on hieno!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti