perjantai 1. marraskuuta 2013

Viimeinen päivä pyörillä

Viimeinen ajopäivä paljastui yhdeksi parhaista. Aamiainen oli matkan heikoin, mutta sää oli kirkas ja kaunis, muttei polttavan kuuma.
Ajoimme Shweboa hiukan edestakaisin: ensin ketjujen öljyämiseen, sitten bensa-asemalle täysin toisessa suunnass ja lopulta yritimme oikoteitä reitillemme, mutta päädyimme umpikujiin pienessä kylässä ja sitten ojanvarsipolun muuttuessa turhan kosteaksi.
Lopulta ohitimme hotellimmme kolmannen kerran ja käännyimme kanavanreunustielle. Sitä olikin mukava huristella - vaihtelevaa hiekkaa suoraan ja vaakasuoraan. Poikkesimme kanavalta ja pian olimme pari tuhatta vuotta vanhalla kaivauksella. Kukaan ei tullut avaamaan kodetta, joten palasimme hiukan pian olimme rämähtäneellä puutemppelillä, jonka lähellä oli myös pienempi rakennus. Siellä makasi lasiarkussa kullattu munkki. Kultainen munkki makasi suu auki ihmeteltävänämme ja oli siinä ollut jo melkein kymmenen vuotta.
Tämän jälkeen löysimme lisää ruumiita. Seuraava kaivauskohde oli museoitu ja pääsimme huikeaan viiden taalan hintaan katsomaan muutamaa luurankoa ja saviruukkua. Tapahtuma oli mielenkiintoinen, sillä meitä saapui katsomaan toistakymmentä kyläläistä ja Zach väitteli loppuun asti siitä pitääkö hönen maksaa pääsymaksua itsestään ja voiko hän maksaa sen dollareilla, sillä paikallisille paikka oli ilmainen ja lipussa oli hinta ilmoitettu dollareina.
Siitä matka jatkui mutaisia peltoteitä ja sitten mainiota kapeaa asfalttitietä pitkin kunnes vihdoin löysimme oppaiden avulla pienen kaupungin joenrannassa ja vilvoittavat oluet paikallsisine palanpainikkeineen. Keitto, muikut, kaali, porkkana, kala ja maapähkinät toimivat paitsi oluen kyytipoikina, myös sopivana lounaana.
Jälleen jatkoimme kuraisempia ja hiukan päälystetympiä polkuja. Mandalayn alkoi häämöttää vasemmalla joen toisella puolella. Jatkoimme Mandalayn ohi korkealle tempelikukkulalle, jossa pidimme valokuvaustauon. Siitä sitten vielä alas, joen yli uutta siltaa pitkin ja parikymmentä kilometriä takaisin pohjoiseen.
Mandalayssä veimme mopot Zachin toimistolle, jatkoimme autolla hotelliin, menimme kaikki yhdessä syömään shabu-shabu-barbeque ruokaa ja lopulta löysimme itsemme Hunter'sin Halloween-bileistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti